Workshop pro studenty FF UK v rámci University Consortium při Oxford University

Výzvu k podávání přihlášek vyhlašuje Filozofická fakulta UK ve spolupráci s organizací University Consortium při Oxford University. Zájemci se mohou hlásit do fakultního výběru do 25. ledna 2023.

Workshopy (training modules) trvají 5 dní a zabývají se vztahy mezi Ruskem, Evropou a Spojenými státy z historické, sociologické a politologické, interkulturní a antropologické perspektivy.

Cílem workshopů je propojit uchazeče z různých oborů a univerzitních zázemí k hlubší diskuzi o současné situaci Ruska a jeho vztahů s Evropou a USA pod vedením předních světových odborníků na tato témata. Oba workshopy se konají v Athénách v Řecku.

Termíny:

skupina: 9.–13. března 2023
skupina: 16.–20. března 2023
Náklady na pobyt jsou účastníkům hrazeny organizátory.

Pokud máte zájem se ucházet o fakultní nominaci, pošlete na adresu hana.sobotkova@ff.cuni.cz do 25. 1. 2023 následující materiály:

    • stručný profesní životopis
    • motivační dopis v AJ v rozsahu max. 300 slov (proč se chcete zapojit do workshopů University Consortium a jaká témata z jejich zaměření vás zajímají)
    • o místo na workshopu se mohou ucházet jak studenti české, tak ruské, ukrajinské či běloruské státní příslušnosti
    Absolventi těchto modulů mají pod hlavičkou University Consortium možnost se v budoucnu účastnit dalších setkání a získají přístup k publikačním platformám či speciálním grantovým výzvám, odborným a profesním kontaktům apod.

Více o University Consortium naleznete zde.

Úvod > Nástěnka > Workshop pro studenty FF UK v rámci University Consortium při Oxford University